A jó Májjal és Epehólyaggal egész szervezetünket karban tarthatjuk!

A Máj tisztító és szétoszlató működését leginkább tavasszal erősíthetjük. Ilyenkor célszerű sokat napozni, és kerülni a dühöt és a bánatot.

Honnan tudjuk, hogy baj van-e a Máj meridiánunkkal?

1. Vizsgáljuk meg a szemünket: ha a Máj Qi elakad, vagy ha a Máj tüze fellángol, a szemeink könnyen kiszáradnak, összehúzódnak. Ha ilyesmit tapasztalunk, tavasszal különösképpen törődnünk kell a Májunkkal.

2. Vizsgáljuk meg a szájunkat: a felső és az alsó ajkak között, attól kicsit beljebb, ahogy az ajkaink összeérnek, nézzük meg, száraz-e a nyálkahártya. Ha száraznak tűnik, az általában erős Máj tűz miatt van.

3. Nézzük meg a Tigris-szájunkat ?: ez a hüvelyk és mutatóujjunk közötti bőrredő. Ez általában rózsaszín, de kora tavasszal zöldes elszíneződést mutathat. Ha ilyesmit tapasztalunk, az Máj Qi elzáródásra utalhat, ami Máj tűz következménye.

Száraz száj., keserű szájíz, mellkasi teltség, amit a tenyér izmainak megduzzadása és vörös színe kísérhet a máj és Epehólyag rossz állapotára utal. Ezt súlyosbítja, ha valaki késő éjjelig fent marad. A hosszan fennálló máj problémák máj- vagy epehólyag gyulladáshoz, vérnyomás- és vérzsír emelkedéshez, súlyos esetben stroke-hoz vezetnek.

Hogy megnyugtassuk a Májat és felfrissítsük az Epehólyagot, gyakoroljuk minden nap:

A jó egészségért felkelés után ütögessük az Epehólyag Meridián combon futó pontjait

Az Eh meridián ütögetéséhez laza ököltartást válasszunk; és 10 percig ütögessük a Meridiánt, míg kipirul, felmelegszik – ez segít méregteleníteni a májat és az epehólyagot, felerősíti az immunrendszert és az egészséget

A jó alvásért lefekvés előtt masszírozzuk a Máj Meridián combon haladó részét

Máj méregtelenítés lefekvés előtt

A Máj meridián a comb belső oldalán halad, a fehérnemű vonalában. Ha egyik lábunkat kinyitva a másik combra helyezzük, könnyen elérhetővé válik a máj meridián. Bal combunkon kezdve tenyereinket egymásra fektetve a combtőtől simítsuk masszírozzuk végiga térdig a comb belső oldalát 50-szer, majd a jobb oldalon is csináljuk meg ezt. Ezzel elsimítjuk a máj meridiánunkat, beszabályozzuk a Máj Qi-t és lehetővé tesszük, hogy éjszaka teljes mértékben méregtelenítsen, miközben mi jól alszunk.

Ha rendszeresen gyakoroljuk ezt a menstruáció környékén, beszabályozza a menstruációt és a női szerveket, fenntartja az egészséget, javít a cukorbetegségen, szív-érrendszeri és vese betegségeken, nyaki és hát merevségen, váll fájdalmon, energetizál.

http://www.bestchinanews.com/Health/15074.html